Молитви за починал

Тук ще намерите няколко варианта на молитва за починал. За първите дни след смъртта, както и за дните до 40-ия и след това. Предалгаме ви разбираеми кратки и ясни молитви.  За първите дни до 9-ия са подходящи вариантите на кратка молитва за починал. Има и една сравнително дълга молитва за починал. Особено подходяща за дните между 9-и и 40-и. Ще намерите също така и молитва за след 40-ия ден.

Значение на Молитвата за Починал

Молитвата за починал има огромно значение както за живите, така и за починалите. Тя е израз на нашата вяра в Божията милост и прошка и носи надежда, че душите на нашите близки ще намерят покой и вечен живот в небесното царство.

Тази молитва ни помага да се свържем с Бог. Да изразим скръбта си и надеждата за вечен живот и прошка за починалите. Тя е мощен инструмент, който ни утешава в тежките моменти на загуба. Дава ни сили да продължим напред с вяра и надежда.

В моменти на скръб и загуба, молитвата за починал е мощен израз на нашата вяра и надежда. Нека се молим за нашите починали близки. Нека  вярваме, че Бог ще дари покой на техните души и ще ги приеме в своето небесно царство.

Варианти на молитвите за починал
Има множество такива молитви от различни православни източници. В сайта ви предалгаме няколко варианта, които са разбираеми за съвременния човек и сравнително кратки. За първите дни след смъртта до 9-ия ден ви предлагаме два различни и много хубави варианти на кратка молитва за починал . Те могат да се използват до 40-ия ден, но са особено подходящи за дните до 9-ия. 

Има и множество по-дълги молитви. В нашия сайт ви предалгаме една от тях, която намираме за по-разбирама. Ето я тук Дълга молитва за починал. Те е подходяща за дните между 9-и и 40-и. 

За дните след това също има множесво подходящи моливи, тук ви предалгаме един хубав и сравнително разбираем вариант молитва за починал за след 40-ия ден

Има някой много полезни сайтове, в които можете да откриете още молитви за починали. Например Православен молитослов